Selecteer een pagina

Kunstwerken

In 2014 heb ik voor het festival Explore the North een kunstwerk gemaakt dat op het schip ‘De Stanfries’ in Leeuwarden werd geëxposeerd. Het kunstwerk ‘Vergaan zijn we niet’ gaat over een waargebeurd verhaal waarbij vier zeelieden die met een Stanfries in de 18e eeuw nooit zijn teruggekeerd. Er hoedde een hevige storm op de Zuiderzee, het schip werd uiteindelijk teruggevonden. Dit verhaal, wat voor mij een mysterieus en een mythisch tint had, leidde tot dit kunstwerk. Het kunstwerk is gemaakt van visnetten en touw. De gedachtegang is dat de zeelieden weliswaar niet zijn teruggekeerd en zijn overgegaan naar een ander leven. Verstrengeld tussen hier en het hiernamaals. Met dit kunstwerk wilde ik een eerbetoon geven aan de mensen in het hiernamaals. In het vieren van het ‘nieuwe’ leven.

Tijdens de expositie konden mensen rondom het kunstwerk een kaarsje neerleggen in het vieren van het nieuwe leven. Bovendien konden ze een moment voor zichzelf creëren om stil te staan bij het kunstwerk. 

Een kunstwerk wordt meestal in opdracht gemaakt. Het is mijn kracht om een evenwicht te maken waarin de wensen van de opdrachtgever(s) en mijn stijl samensmelten. 

© Tof dat je mijn foto mooi vindt, maar gebruik mijn foto niet zonder toestemming. Interesse in een foto? Neem dan contact op :)